Kaupallinen erkki – uudet laitteet

Ensisijainen yhteistyökumppanimme maahantuojana on Agentur Tur-Pex Oy, koko tämä valikoima (hinnasto tässä) on tarvittaessa käytettävissä. Ensisijainen toimintatapa on tuoda halutut laitteet kuunteluun, jonka jälkeen asiakas päättää tehdäänkö kaupat, vai palautuuko demolaitteet myyjälle. Et siis koskaan osta ”sikaa säkissä”. Tosin samalla pitää huomata, että esim usean kymmenen tuhannen euron kaiuttimista (tai laitteistakin) voi olla joskus vaikea järjestää demoa.

Koska monet myytävistä laitteista ovat luonteeltaan sellaisia, että niiden äänelliset erot ovat kiistanalaisia. Juuri tästä syystä ei kannata tehdä ostopäätöksiä kuuntelematta. Mahdollisuus kotikuunteluun on arvokas palvelu ja sitä kannattaa hyödyntää.

Seuraavassa tuotteita ja tuotemerkkejä, jonka myyntiin panostamme jo tällä hetkellä:

LAB12 – aivan huippu keskinkertaisen hinnalla!

Olen ehkä pitänyt tästä merkistä liian vähän älämölöä. LAB12 on kreikkalainen merkki ja tämä saattaa aiheuttaa hieman ennakkoluuloja. Voin vakuuttaa, että aivan turhaan. Käsityönä tehdyt laitteet, Made in Europe ovat yleensä nollan verran perässä tai ainakin ykkösen verran edessä kalliimpia kuin nämä vaatimattoman, mutta samalla erittäin tyylikkään, näköiset laitteet.

Nyt on hyvä muistuttaa näistä laitteista, koska näitä on alkanut mennä kaupaksi. Palaute näistä laitteista on ollut aina positiivista, tosin en virtafiltterikriitikoita ole pystynyt käännyttämään, vaikka pikkuisen olen yrittänytkin. 

gordian

Tästä virtafiltteristä kaikki alkoi. Aika harva filtteri ei leikkaa elävyyttä musiikista, mutta omasta mielestäni tässä on niistä yksi. Tämä vertautuu tässä mjielessä IsoTek Novaan, josta ,myös pidän. Tämä masiina on varsin kohtuullinen hinnaltaan. Ainoa mahdollisesti häiritsevä yksityiskohta on, että laitteen ahterin virtasisäänmeno on mallia IEC-19, joten siihen tarvitaan omanlaisensa kaapeli. Toisaalta LAB12:n valikoimasta löytyy virtakaapeli Knack, joka on melko edullinen. Itse gordian kustantaa 1750 euroa, mikä on mielestäni varsin kohtuullista. HLS on omaan makuuni vailla vertaa!

Lab 12 Gordon front

dac1 reference

LAB12:n DAC on itselleni uusin tuttavuus. Mutta myös varsin vakuuttava sellainen.  DSD ei tästä laitteesta löydy. PCM loppuu myös 192 kilohertsiin.  Aika moneen tarpeeseen tämä kuitenkin riittää.  Sisäänmenoja on pari koaksiaalia, USB ja optinen Toslink. Outputteja on RCA ja XLR. Siellä on putkia sisällä ja ääni on varsin rauhallinen, mutta silti tarkka ja erotteleva. Retromittarit ovat omalla tavallaan oikein tyylikkäät. Näyttävät mielestäni livenä paljon paremmilta kuin kuvissa. Kokeilussa tämä on piessyt kalliimpiakin vastaavia laitteita ihan kunnolla. Jos rajoittuminen 24-bittiseen PCM-signaaliin ei haittaa, niin tämä NOS on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. DAC1 reference kustantaa 2950 euroa.

integre 4

Integre 4 on itseltäni toistaiseksi jäänyt kuuntelematta. Tässä on LAB12:n uusien laitteiden ilmiasu ja mikroprosessoriohjaus. Vakiona on KT150-putket, mutta ne voi vaihtaa myös EL34, 6550, KT88, KT120  -mallisiin, jos haluaa. Tämä puskee ulos 65 wattia, mutta ihan Apogee Scintilloja en tällä ajaisi, 4-ohmiset kaiuttimet ovat vielä kaikin puolin ok. Tässä saa merkittävän määrän vahvistinta melkoisen kohtuullisella hinnalla, joka on 4390 euroa.

melto2

Melto2 on erittäin monipuolinen vinyyliesivahvistin, jonka sisältä löytyy sekä putkia että Lundahlin muuntajia.  Jos haluaa säätää korjauskäyrää, rasiaimpedanssia tai -kapasitanssia kaukosäätimestä, niin tämä lienee edullisin vaihtoehto. Kaikkia arvokkaita ja arvostettuja vinyyliesivahvistimia en ole omassa setissäni kuullut, mutta uskoisin melto2:n olevan kilpailukykyinen ihan riippumatta siitä, mikä verrokki viereen asettuisi. Toki toimintaperiaatteen takia pitää tsekata, että kuormituksen saa oikeaksi. Erittäin pieniulostuloiselle rasialle, joka samalla vaatii 47k:n kuormitusimpednassin tämä vahvistin tuskin sopii. Muuten kyllä säätövarat ovat todella laajat. Melton2:n hinta on 3850 euroa.

LAB12:n valikoimista löytyy toki paljon muitakin laitteita, on putkietusia ja -päätteitä, passiivietunen ja kuulokevahvari nyt ainakin. LAb12:n hinnasto löytyy täältä Kaikkia edellä mainittuja laitteita saa koekuunteluun. Laitteiden ulkonäöstä voi olla ainakin kahta mieltä, mutta luonnossa nämä ovat mielestäni todella tyylikkäitä omalla vaatimattomalla tavallaan. Otsikon mukaisesti tässä on huippulaitteita keskinkertaisten hinnalla, kannattaa tutustua! 

Furutech

Iso osa Furutechin tuotteista leimataan helposti käärmeöljyksi, koska toimintaperiaatteita ja niiden vaikutusta ääneen ei perinteisillä insinööritieteillä ehkä pysty selittämään. Vai mitä mieltä olet 3700 euroa maksavasta vinyylilevyjen demagnetointilaitteesta! Furutech tekee myös markkinoiden parhaimmistoon kuuluvia liittimiä ja myös väli-, kaiutin- ja virtajohtoja. Erityisen lämmin suhde itselläni on NCF-tuoteperheeseen. Esimerkiksi resonansseja poistavat kaapelialustat parantavat ääntä subjektiivisesti erittäin paljon. Eron suuruutta on vaikea uskoa silloinkin, kun sen kuulee. Furutechit ovat premium tuotteita myös hinnaltaan, mutta eivät ehkä sikamaisen kalliita sentään.

Furutech NCF Booster
Furutech NCF Clear Line

Furutechin kaapeleita löytyy demovalikoimista useampia. Samoin virtablokkeja. Valikoimassa ovat myös maahantuojan valmistamat kaapelit, jotka jäävät merkittävästi valmisversioita halvemmiksi hinnaltaan. Yllä kuvassa puolestaan on NCF Clear Line, joka ei ole oikosulkuplugi pistorasiaan. Tämän sanotaan parantavan ääntä virtaliittimien resonansseja vaimentamalla. En oikein osaa hahmottaa tuon teoriaa, mutta käytännössä tuntuu toimivan, Moni on tämän kuunteluun ottanut ja vähän, jos ollenkaan, on näitä takaisin kuunteluista tullut.

Furutech NanoFLux NCF Power Cord and DPS 4.1 NCF
Furutech DSS_4.1
Furutech e-TP809NCF

Kora

Ranskalainen vahvistin? Hmmmm. Koran huippumalli on paras vahvistin, mitä koskaan olen setissäni kuullut, piste. Mallisto on siinä mielessä mielenkiintoinen, että perusmallin ääni on tasan yhtä hyvä kun huippumallin, jos tehosta ei tule puute. En ole tällaiseen ilmiöön törmännyt missään muussa tuoteperheessä. Aina sanotaan, että halvempi on suhteessa kalliimpaan hämmästyttävän hyvä, mutta Koran mallit ovat mielestäni täsmälleen yhtä hyviä, tehovaraus huomioiden. Jos kaunisääninen, mutta samalla erityisen erotteleva vahvistin kiinnostaa, kannattaa tutustua Koraan. Myös tekninen toteutus näissä vahvistimissa on äärettömän mielenkiintoinen.

Kora TB 400
Kora TB-140 in action

Demolaitteina löytyy molemmat kuvassa olevat mallit, eli sarjan suurin TB400 (suositushinta 15 500 euroa) ja pienin TB140 (suositushinta 5 190 euroa). Vahvistimen hankintaa harkitseville suosittelen pontevasti Koran kuuntelua!

IsoAcoustics

IsoAcoustics (maahantuoja Kruunuradio Oy) tekee laitteiden ja kaiuttimien alle värinää vaimentavia tuotteita. Gaia III on yleisesti kehuttu vaimennusjalka kaiuttimille. Oma kokemukseni keskittyy Oreo-vaimennustassuihin (itselläni Indigo ja Bronze), jotka toimivat erinomaisesti laitteiden alla, myös käyttämieni kivilevyjen kanssa. IsoAcousticsilla on myös laitealustoja, joissa tassujen päällä on taso, johon esim. vaimennusta kaipaava levysoitin laitetaan.

IsoAcoustics Orea Indigo

CD-Enhancer

Sitten se HC-käärmeöljy-osuus. Ruotsalainen CD-Enhancer nimensä mukaan parantaa CD-levyjen ääntä tavalla, joka on teknisesti erittäin vaikea, ellei mahdoton, perustella. Enhancerin listahinta on 159 euroa.

CD-Enhancer

Valmistajan mukaan laite pelaa magneettikentän kanssa ja poistaa staattista sähköä. Koska laitteen vaikutusta on vaikea teknisesti perustella, voi tätä laitetta ostaa vain kokeilun kautta. En siis tee kauppoja, ennen kuin mahdollinen asiakas on kuunnellut laitetta ja todennut, että toiminta on sitä tasoa, että laite on hintansa arvoinen. Tähän mennessä kaikki laitetta testanneet ovat kuulleet joitakin eroja ja vain yksi henkilö on jättänyt testatun laitteen hankkimatta!

CD-Enhancer underneath

Jos minkä tahansa uuden laitteen koekuuntelu kiinnostaa, ota yhteyttä erkki.innola@intomind.fi tai soita 0400 153 359

Jaa artikkeli:

Kaupallinen erkki – toimintatapa ja yhteystiedot

Hifimyyjän vakava uhkakuva on, että asiakkaiden tarve ja myytävät tuotteet eivät kohtaa. Tästä syystä pyrin tässä...

Käytettyjä hifilaitteita – kaupallinen Erkki

Nämä käytetyt laitteet ovat siis myynnissä. Kaupat tehdään henkilökohtaisesti (Into Mind Oy on myyjä). Pyrin tuomaan...

Ei-kaupallisesta kirjoittelijasta hifilaitteiden myyjäksi?

Miksi siirtyä ei-kaupallisesta kirjoittelijasta hifilaitteiden myyjäksi? No, tässä on jo pidemmän aikaa kytenyt kipinä lähteä myös...