Ihan oikeat laitetassut

Furutechin NCF Booster yllätti sopivuudellaan laitteiden alle (juttu toisaalla). Muutos oli niin suuri, että oli ihan pakko kokeilla myös tähän tehtävään dedikoituja ”oikeita” tassuja. Testiin valikoituivat Hifimestasta IsoAcoustics:n Orea-sarjan Indigo-tassut, jotka ovat laitetassuista toiseksi järeimmät. 

IsoAcoustics Orea Indigo laatikko

Nämä IsoAcousticsit ovat menneet itseltäni toistaiseksi ohi, vaikka olen kyllä Stereophileni lukenut (helmikuu 2018). Mutta nyt Kruunuradion maahantuomana ja useamman tahon jälleenmyymänä tuli hetki, jolloin pääsin tassuja testaamaan. Verrokkina tässä epäortodoksiset ja osin-käytännölliset Furutechin NCF:t.

Tassut kaapeliliftien tilalle

Omassa setissä ehdottomasti herkin laite värinöille on etuvahvistin. Mielenkiintoista, kuinka suuri vaikutus massiivisen kivilevynkin kanssa on tassuvirityksillä ML 26:n kanssa. Kun värinät otetaan haltuun, muuttuu vahvistin ihan toiseksi. Eikä lähtötasokaan ole huono!

Furutechien kanssa päädyn yhteen jalustaan keskellä etusta, tällöin IsoAcusticsin nelikko tai kolmikkokin jää hieman arvokkaammaksi. Furutecheistä poiketen nämä ovat nimenomaan vaimennustassut, ylä- ja alaosat ovat nihkeää kumia. Huomionarvoista on myös, että tassut myydään kappaleittain ja malliston väliset erot ovat lähinnä laitteiden massan sietokyvyssä. Indigo kestää 7,2 kilogramman kuorman per tassu. Ostaja saa sen mukaan valita, käyttääkö esim kolmea tai neljää tassua.

Ääni

Mutta sitten asiaan. Furutechin NCF:t olivat siis dramaattinen edistysaskel verrattuna aiemmille virityksille tai pelkkään kivilevyyn  verrattuna. Tuo ero oli todella iso. Kun korvasin kaapeliliftit Indigpilla, ero oli aluksi hyvin pieni ja kehityssuunnastakin oli vaikea sanoa.

Bassoa tuli lisää ja hieman yllättäen myös diskanttia. Testimatskuna siis Shelby Lynne ja Just a Little Loving (tietysti!). Äänikuva muuttui hieman läheisemmäksi. Haitsun ja peltien kilinät sekä kantti-isku erottelivat hyvin, mutta äänen balanssi ja läheisyys poikkesivat hieman genren ulkopuolisiin kilpailijoihin nähden.

IsoAcoustics Indigo Mark Levinson 26

Vertasin myös kolmea ja neljää tassua. Hieman yllättäen kolmella tassulla ääni oli ehkä hieman kirkkaampi, mutta vokaaliosuus oli rauhallisempi ja miellyttävämpi neljällä. Joten neljää tassua kyllä suosittelen. Toisaalta voisi ottaa kokeiluun pienemmät (=halvemmat) mallit ja kokeilla vaikka kuudella.

Etusen alla lopputulema oli, että ääni oli ehkä kokonaisuudessaan ihan pikkuisen Furutechia parempi. Itselleni kuitenkin se erottelevuus on kaikki kaikessa. Mutta kaupan päälle tuli pientä ärhäkkyyttä ja näiden ominaisuuden saaminen vaakakuppeihin johtopäätöksiä varten oli hankalaa. Esteettisestihän asia on selvä. Furutechit nostavat laitteet hölmön korkealle, oikeat tassut taas näyttävät etusen alla todella tyylikkäiltä.

Kokonaisuutena vaikutus (kuten kaapelilifteilläkin) on hämmästyttävän iso omaan korvaan ja omassa setissä, siis.

Yhteenvetoa

Olen kuunnellut muitakin vaimennustassuja ja vastaavia twiikkejä. Tuo Furutechin toimiminen tässä yhteydessä suuri yllätys. IsoAcousticsin Orea Indigo oli samaa tasoa ja ehkäpä hiuksenhienosti parempikin. Eli todella laadukkaasta tuotteesta on kysymys. Itse käytin sitä kivilevyn päällä, joten en osaa sanoa, kuinka suuri tassun vaikutus on suoraan laitetason kanssa. 

IsoAcoustics Orea Indigo

Joka tapauksessa nämä ovat settikohtaisia asoita, joten suosittelen ennakkoluulottomia kokeilutuokioita kaikille asiasta kiinnostuneille. Suosittelen kyllä lämpimästi myös IsoAcoustcsin tuotteisiin tutustumista juurikin samassa yhteydessä.

IsoAcoustics Orea Indigo maksaa 79 euroa kappale, Maahantuoja Kruunuradio, näytekappaleet Hifimestasta

Jaa artikkeli:

Yksi vastaus artikkeliin “Ihan oikeat laitetassut”

  1. Kiitos testistä Erkki!
    Ja vaikka omat testit vielä tekemättä, uskon, että ovat todella hyvä ostos. Ja testauksen kauttahan tuo on helppo itse harrastajan päättää.
    Hifimestassa yleensä varastossa ainakin tuo edullisin Orea Bronze malli (3,6kg kantavuus / tassu)
    Ari

Vastaa

Miten demagnetoit muovia?

Mitä muuta kuin käärmeöljyä voi olla laite, joka demagnetoi vinyylilevyjä. Siis muovia! Toisaalta Furutech on yritys,...

Hintava mutta halpa? levysoitinesivahvistin

Minkälainen olisi unelmiesi vinyylietunen? Jos itse vastaan, se saattaisi olla putkitoiminen. Toisaalta ainakin osa vahvistuksesta voitaisiin...

Kreikkalainen markkinamullistus

Gordian-verkkofiltteristä Lab12:n tarina alkoi. Kyseessä on monipuolisilla säädöillä varustettu, muuten yksinkertainen ja ei-niin-kovin järeärakenteinen virransyöttölaite, joka...

Pikkusisaruksen dilemma – Kora TB-140

Varsinkin alan jenkkilehdissä näkee usein kuuntelujuttujen sisällä mainintoja, joissa otetaan verrokiksi jokin huomattavasti kalliimpi high-end laite...

Monoa ennakkokäsityksille

Porin Pekka aikanaan demosi monotoistoa vinyylillä kotonaan. Siis stereokaiuttimista ja -vahvistimista ääni tuli ilmoille, mutta vinyyliä...