Kaupallinen erkki – uudet laitteet

Ensisijainen yhteistyökumppanimme maahantuojana on Agentur Tur-Pex Oy, koko tämä valikoima (hinnasto tässä) on tarvittaessa käytettävissä. Ensisijainen toimintatapa on tuoda halutut laitteet kuunteluun, jonka jälkeen asiakas päättää tehdäänkö kaupat, vai palautuuko demolaitteet myyjälle. Et siis koskaan osta ”sikaa säkissä”. Tosin samalla pitää huomata, että esim usean kymmenen tuhannen euron kaiuttimista (tai laitteistakin) voi olla joskus vaikea järjestää demoa.

Koska monet myytävistä laitteista ovat luonteeltaan sellaisia, että niiden äänelliset erot ovat kiistanalaisia. Juuri tästä syystä ei kannata tehdä ostopäätöksiä kuuntelematta. Mahdollisuus kotikuunteluun on arvokas palvelu ja sitä kannattaa hyödyntää.

Koko maahantuojan valikoimaa ei ole demottavana. Sen sijaan pyrin keskittymään juuri niihin mielenkiintoisimpiin ja äänellisesti vaikuttavimpiin tuotteisiin. Tiettyä esikarsintaa siis teen, mutta aina asiakkaan mieltymykset ja olemassa oleva setti määrittelevät ne viimeiset sanat.

Seuraavassa tuotteita ja tuotemerkkejä, jonka myyntiin panostamme jo tällä hetkellä:

Furutech

Iso osa Furutechin tuotteista leimataan helposti käärmeöljyksi, koska toimintaperiaatteita ja niiden vaikutusta ääneen ei perinteisillä insinööritieteillä ehkä pysty selittämään. Vai mitä mieltä olet 3700 euroa maksavasta vinyylilevyjen demagnetointilaitteesta! Furutech tekee myös markkinoiden parhaimmistoon kuuluvia liittimiä ja myös väli-, kaiutin- ja virtajohtoja. Erityisen lämmin suhde itselläni on NCF-tuoteperheeseen. Esimerkiksi resonansseja poistavat kaapelialustat parantavat ääntä subjektiivisesti erittäin paljon. Eron suuruutta on vaikea uskoa silloinkin, kun sen kuulee. Furutechit ovat premium tuotteita myös hinnaltaan, mutta eivät ehkä sikamaisen kalliita sentään.

Furutech NCF Booster
Furutech NCF Clear Line

Furutechin kaapeleita löytyy demovalikoimista useampia. Samoin virtablokkeja. Valikoimassa ovat myös maahantuojan valmistamat kaapelit, jotka jäävät merkittävästi valmisversioita halvemmiksi hinnaltaan. Yllä kuvassa puolestaan on NCF Clear Line, joka ei ole oikosulkuplugi pistorasiaan. Tämän sanotaan parantavan ääntä virtaliittimien resonansseja vaimentamalla. En oikein osaa hahmottaa tuon teoriaa, mutta käytännössä tuntuu toimivan, Moni on tämän kuunteluun ottanut ja vähän, jos ollenkaan, on näitä takaisin kuunteluista tullut.

Furutech NanoFLux NCF Power Cord and DPS 4.1 NCF
Furutech DSS_4.1
Furutech e-TP809NCF

IsoAcoustics

IsoAcoustics (maahantuoja Kruunuradio Oy) tekee laitteiden ja kaiuttimien alle värinää vaimentavia tuotteita. Gaia III on yleisesti kehuttu vaimennusjalka kaiuttimille. Oma kokemukseni keskittyy Oreo-vaimennustassuihin (itselläni Indigo ja Bronze), jotka toimivat erinomaisesti laitteiden alla, myös käyttämieni kivilevyjen kanssa. IsoAcousticsilla on myös laitealustoja, joissa tassujen päällä on taso, johon esim. vaimennusta kaipaava levysoitin laitetaan.

IsoAcoustics Orea Indigo

CD-Enhancer

Sitten se HC-käärmeöljy-osuus. Ruotsalainen CD-Enhancer nimensä mukaan parantaa CD-levyjen ääntä tavalla, joka on teknisesti erittäin vaikea, ellei mahdoton, perustella. Enhancerin listahinta on 159 euroa.

CD-Enhancer

Valmistajan mukaan laite pelaa magneettikentän kanssa ja poistaa staattista sähköä. Koska laitteen vaikutusta on vaikea teknisesti perustella, voi tätä laitetta ostaa vain kokeilun kautta. En siis tee kauppoja, ennen kuin mahdollinen asiakas on kuunnellut laitetta ja todennut, että toiminta on sitä tasoa, että laite on hintansa arvoinen. Tähän mennessä kaikki laitetta testanneet ovat kuulleet joitakin eroja ja vain yksi henkilö on jättänyt testatun laitteen hankkimatta!

CD-Enhancer underneath

Jos minkä tahansa uuden laitteen koekuuntelu kiinnostaa, ota yhteyttä erkki.innola@intomind.fi tai soita 0400 153 359

Jaa artikkeli:

Digitarjonnan yläpää kuntoon – MSB edustukseen

Hyviä D/A-muuntimia tuntuu olevan maailma täynnä. Vaikka CD-soittimetkin ovat ehkä tekemässä uutta tulemista, on DACcien kysyntä...

Boijs kaiuttimet – koko valikoima kokeiltavissa

Suomalaisten kaiutinvalmistajien kentässä tapahtui merkittävä muutos, kun Järvenpäästä ponnistava Boijs toi mallistonsa markkinoiden tuomiolle. Lopullista markkinareaktiota...

Avantgarde Acoustic G3 hinnasto

Vihdoin viimein sain hinnat uudelle mallistolle. Olen saanut aiemminkin, mutta toimitukset eivät olleet vielä alkaneet ja...

Täsmentynyt best-buy -kokonaisuus Magneplanar ja LAB12

Kuulun siihen koulukuntaan, joka sanoo, että ”setitys first”. Kaiuttimet ovat mielestäni tärkeät, mutta musiikin välittymisen nautittavuus...

LAB12 dac1 reference – terävähampaista retroa

Ajelen sisään huomenna demoon lähtevää upouutta dac1:tä. Ensimmäistä kertaa se on kiinni ykkössetissäni. Qobuzia soitan tietokoneelta...