Kaupallisen Erkin uusi showroom – uskokoon ken tahtoo…

Edellisessä isossa showroomissa Logomon Byråssa sain olla yli vuoden, vaikka alkulupaus oli minimissään vain kolme kuukautta. Tällä kertaa pop-uppi tarkoittaa noin puolta vuotta, mutta ei enempää. Tila sen sijaan on entistäkin hulppeampi. Alakerta on monimuotoinen ja yläkerrassa voisi vaikka toimia toinen yritys. No, tavallaan pienimuotoisesti ja hetkellisesti toimiikin. Olen äänentoistolaitteiden ja levyjen kanssa vallannut alakerran, joka on pohjaratkaisultaan paljon edellistä tilaa monipuolisempi. Olen myös siirtänyt oman toimistoni väliaikaisesti samaan tilaan, täällä ikkunapaikalla tätäkin juttua kirjoittelen.

Tilaan olen asetellut neljä settipaikkaa, joista kolme on käytössä. Lisäksi on keittiö, edellä mainittu toimisto, “levykauppa”-niminen huone, jossa huolletaan levyjä ja tietty siellä on esillä myös ne myynnissä olevat äänitteet. Tilasta pääsee myös valtavalle parvekkeelle, jossa tällä hetkellä on riippumatto ja viherkasveja. Parveke on mukava paikka siemailla tervetuliaissamppanjat. Jos sinne jotenkin saisi sähköt, voisi parvekkeen riippumatosta tehdä kuuloketestipaikan.

Isoin settipaikka on ulkoseinän edessä, onneksi kuitenkin sisäpuolella. Siinä kunniapaikalla möllöttävät tietty Avantgarden Triot. Tällä kertaa niitä ajaa pelkistetty digisetti, Linn Klimax Katalyst ja kiintolevynä Melco N1Z. Linn toimii tässä tapauksessa myös etusena. Tilasyistä bassotorvet ovat käännetty pystyyn, tämä tila ei tarvitse useampia torvipareja. No omasta mielestäni varmaan mikään tila ei tarvitse, mutta enpä ole päässyt vertaamaan tain kokeilemaan.

Triot tuossa tarjoavat ylivoimaisesti parasta ääntä, mitä missään olen ikinä kuullut. Siis kuullut äänitteeltä. Tämän saa tulla testaamaan ja sitten kertoa, missä suhteessa olen väärässä, mutta ainakaan näillä laitteilla ei esimerkiksi messuolosuhteissa varmaan ikinä päästä parempaan. Tuossa setityksessä on yhä parantamisen varaa niin etupäässä kuin kaapeloinnissakin, mutta arkirealismi alkaa tulla vastaan kuin juna tunnelissa. En usko, että pystyn tuohon enää enempää satsaamaan. Vaikka nytkin isoin satsaus on luonnollisesti maahantuojan.

Alakerran kulmauksessa on sitten se oman satsaukseni paikka. Duo GT:t törröttävät  lähellä toisiaan ja aika lähikentässä niitä kuunnellaankin. Ääni on hyvä, mutta tässä tilassa sentään GT:t jäävät Trioille. Ääni on samaa sukua, mutta nyt ainakin setityksen takia Triojen ääni on isompi.

Mutta hieno on GT:idenkin ääni. Johdotuksen osalta setti on tinkimättömämpi, pieni kompromissi ainakin toistaiseksi on Brystonin BDA 314 DACcina ja kiintolevystriimerkinä. Kokeilin Qobuzia tuossa ja tulin siihen tulokseen, etten ikinä enää demoissa striimaa netin yli. Muuta kuin nimenomaan demotarkoituksessa.

Toimistossa ovat .7 Mannet vielä kytkemättä BOW:hun ja kauniin siniset pikku-Boijsit yllättävät tuossa ikkunalaudalla. Jukupliut niiden ääni on yhä aivan käsittämätön.

Avajaiset ovat tulossa pikapuoliin. Vielä pitää vähän siivoilla, mutta tämä on ainakin omasta mielestäni kylä TAPAUS, johon kannattaa tutustua. Tuttuun tapaan täällä ei kovin aktiivisesti mitään myydä. Esitellään kylläkin. TERVETULOA!

Jaa artikkeli:

Kaupallisen Erkin showroom keväällä 2024

Showroomit Logomossa ovat vaihtuneet, tämä on järjestyksessään jo kolmas. Suurin toiminnallinen tarve showroomille on ollut Avantgarde...

AVM CS 2.3 nyt kampanjahintaan

AVM on perinteinen äänentoistolaitteiden valmistaja, jolla on laaja tuotevalikoima Made In Germany. AVM:n erityinen panostusalue ovat...

Käytetty BOW Wazoo XL – Hinta-/laatusuhdehuippu?

Tongin varastoitani ja tällainen löytyi. Ääni on kertakaikkisen erinomainen. Sanoisin, että pistää hyvin hanttiin vielä neljän...

Käytetty AVM PA 8 erityisen edullisesti

AVM:n modulaarinen huippuetunen on tällä hetkellä versionumeroltaan 8.3. Pelkkä runko kustantaa yli kympin ja sopiviin kortteihin...

Nordost FREY 2 virtajohto nyt myös kaksimetrisenä

Jollekin tuo kyseinen johto voi olla metrisenä liian lyhyt. Omissa edustuksina totean metrisen johdon liian lyhyeksi,...