LAB12 pre1 ja suara – suaraan huipulle!

Demohyllyssäni on jo pitkään nököttänyt LAb12:n pre1. Laite osoittautui erittäin lupaava-ääniseksi ja aivan huipuksi HLS:n sisältä. Erinomainen putkitoiminen etunen alle kahden tonnin! Mutta se kaipasi kaveria. Komponenttipula piti huolen siitä, ettei 50 Wattista A-luokan suaraa heti saanut demottavaksi. Mutta viimein sekin päivä koitti, että maahantuoja ja minä jälleenmyyjänä saimme paketin näppeihimme.

LAB12:n putkarit ovat fiksusti pakattuja, eikä mennyt kauaakaan, kun pääte oli tulilla. Nyt laite on vuorokauden verran ajautunut sisään ja uskaltaudun jo kertomaan kokemuksia.

Teknologiasta voi lukea täältä. Laite oli vakuuttava putkilaitteeksi, kohinoita ja muita häiriöitä on huomiota herättävän vähän.

Kirjoitan näistä vielä perusteellisen jutun erikseen. Mutta jo nyt on selvää, että nämä eivät häpeä laitteina millekään putkivahvistimelle hinnasta riippumatta! Tai yleensäkän millekään kuulemalleni vahvistimelle. Vaikka LAB12:n integre4:n ääni on ”epäputkimasuudessaan” erinomainen, ovat nämä merkittävästi edellä.

Ääni on erittäin tarkia ja resoluutiota riittää. Silti tässä on mukana aavistuksenomainen pehmeys ja äänikuva on aivan erinomainen. On myös turha tulla sanomaan, ettei putkarit voisi toistaa bassoa. Näissä on aivan mahtava basso. Mitään ylimääräistä pehmeyttä, löysyyttä tai epätarkkuutta ei näistä löydy.

Yllättävää on myös, kuinka kepeästi pääte ajaa Bowers & WIlkinsin 802 D3:ia. Totta kai huoneeni on pieni, mutta Porilaisten marssin kanssa pääsin -7 desibeliin. Rajoitetun tehon putkivahvistimessa mittareilla on ulkonäön lisäksi myös käyttöarvoa. Normaalissa kuuntelussani viisarit tuskin värähtävät. Tottakai triodimoodissa tehovarat tuelvat jossain vaiheessa vastaan, epäherkillä kaiuttimilla jo aikaisemmin. Mutta ultralinear -moodissa teho jatkuu pidemmälle ja ääripäiden toisto muuttuu vielä heiman painokkaaksi. Oma suosikkini on kuitenkin triode-mode ja sillä kyllä Magneplanar .7:aakin ajaa hyvän matkaa.

Jos siedettävän hintainen huppuvahvistinkombinaatio kiinnostaa, on tässä erityisen vahva vaihtoehto. Taisivat nuo legendaariset amerikkalaiset saada aika riesan näistä kilpailijoikseen. Kysy näitä demoon, kyllä kannattaa!

Jaa artikkeli:

Vastaa

Uudet, todella uudet, kotimaiset kaiuttimet

Boijs, boijs, boijs melkein lauloi Sabrina aikoinaan. Mahtoikohan arvata, että vajaan neljänkymmenen vuoden jälkeen hittiään voisi...

Furutech huippukaiutinkaapeli – hintava mutta silti edullinen?

Aiemmin jo olen kirjoittanut Furutechin kaiutinkaapeleista. Huippupään mallit näistä ovat varsin hintavia. Maahantuojan kasaaman malliston ylivoimainen...

Vinyylihuoltamo Logomossa

Ei, älä tuo tänne huoltoon SM-kostyymiasi, tämä huoltamo on LP-levyille! Puhdas ja suora vinyylilevy varmasti on...

Aivan uutta ja sitä myös hinnaltaan – Furutech Project V1

Nyt käsissäni on jotain käänteentekevää. Näitä ei taida vielä Euroopassakaan montaa olla, siis kyseessä on Furutech...

Bryston BDA-3.14 striimaava DAC poistotarjouksessa

Ihan hyvin myynyt LAB12:n putki-NOS -DAC saa kaverikseen nyt paremmin mittautuvan kanadalaisen. Käytän tätä tällä hetkellä...