Furutechin kova kolminaisuus kaiuttimille

Jonkin verran täytyy priorisoida. Ihan kaikkia komponentteja ei voi jatkuvasti pitää demossa. Mutta Furutech on itselleni tärkeä merkki ja nuo maahantuojan kasaamat johdot ovat mielestäni hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Tästä syystä yritän pitää Furutechin johtoja demottavina kaikissa hintaluokissa.

No, kaikki hintaluokat on käsite, jota pitää hieman soveltaa. Aika monelle nuo halvimmatkin Furut voivat tuntua turhan kalliilta. Toisaalta sitten ne halvimmatkin versiot ovat varsin laadukkaita sekä tekniseltä rakenteeltaan, että ainakin omaan korvaani myös ääneltään.

Furutech Speaker cables

Tässä ovat jatkuvasti demottavina pysyvät kaiutinkaapelit. Muitakin malleja toki on saatavissa, myös edullisemman pään valmiskaapeleita. Mutta siellä on tarjolla myös hyviä vaihtoehtoisia merkkejä.

Vasemmanpuolinen on Single-core -kaapeli, jossa on lukittavat rodiumpäällysteiset banaanit. Listahinta näillä on 590 euroa 2,5 metrin parilla.

Keskellä on maahantuojan kasaama huippukaapeli DSS4, jossa alumiinisplitterit, parhaat liittimet ja vielä sukkakin päällä. Hinta listalla hieman natriumkloridisempi 2869 euroa. Ääni noissa on erinomainen, bassoa ja erottelua piisaa. Tietyissä tilanteissa nämä lyövät kaikki kilpailijansa, hinnasta riippumatta.

Oikealla sitten se huippumalli eli Furutech NanoFlux Speaker Cable. Tuollainen hiilikuitufiltterimötikkä keskellä ja tuo violetinsävyinen huippumallien sukka. Liittimet ovat samat kuin tuossa DSS:ssä. Kaksi ja puolimetrisenä listahintaahinta hieman rapea 5380 euroa. Toisaalta nämä kestävät kilpailun sitten ihan minkä kaiutinjohdon kanssa tahansa. Kyse on enää makuasioista. Tuota kalliimpia kaiutinjohtoja löytyy Suomestakin vielä yllättävän monia.

Kuten jo aiemmin sanoin, monta muutakin kaapelia Furutechilta ja muiltakin merkeiltä valikoimastani löytyy. Nämä pyrin pitämään demottavina kuitenkin aina. Ei tarvitse epäilä kauppiaan horinoita tai luetun tekstin totuudenmukaisuutta, kun voi kokeilla näitä kotona!

Jaa artikkeli:

Vastaa

Uudet, todella uudet, kotimaiset kaiuttimet

Boijs, boijs, boijs melkein lauloi Sabrina aikoinaan. Mahtoikohan arvata, että vajaan neljänkymmenen vuoden jälkeen hittiään voisi...

Furutech huippukaiutinkaapeli – hintava mutta silti edullinen?

Aiemmin jo olen kirjoittanut Furutechin kaiutinkaapeleista. Huippupään mallit näistä ovat varsin hintavia. Maahantuojan kasaaman malliston ylivoimainen...

Vinyylihuoltamo Logomossa

Ei, älä tuo tänne huoltoon SM-kostyymiasi, tämä huoltamo on LP-levyille! Puhdas ja suora vinyylilevy varmasti on...

Aivan uutta ja sitä myös hinnaltaan – Furutech Project V1

Nyt käsissäni on jotain käänteentekevää. Näitä ei taida vielä Euroopassakaan montaa olla, siis kyseessä on Furutech...

LAB12 pre1 ja suara – suaraan huipulle!

Demohyllyssäni on jo pitkään nököttänyt LAb12:n pre1. Laite osoittautui erittäin lupaava-ääniseksi ja aivan huipuksi HLS:n sisältä....