Hifiä helatorstaina 18.5. 2023 Turun Logomossa

Olen pitänyt kuukausittain kuuntelutapahtumia Logomon pop-up showroomissa. Kyseinen upea tila on ollut käytössäni kohta kahdeksan kuukautta. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, mutta tämä ei ihan vielä. Mutta nyt on loppukirin aika. Müncheniin menijät joutuvat aikatauluruuhkaan, mutta olkoon tämä suomalainen varjomessutapahtuma. Tilaa ja valikoimaa on rajallisesti, mutta Suomen mittakaavassa ollaan silti poikkeustilanteessa. Tarkka kattaus on vielä työn alla, mutta kuvakavalkadi kertoo jo jotain. Kotiteattereja ja televisioita ei ole tarjolla. Rajaus on epäkaupallinen, mutta koko juttuni juju on saada ihmiset kuuntelemaan keskittyneestä musiikkia ja tätä kautta voimaan paremmin.

Mutta alkupaatoksesta asiaan. Passiivikaiutinsetissä soivat ainakin Boijsit ja Brystonit. Kahdeksikkoihin tarjoillaan 1600 Wattia kanavaa kohti. Puhekelat saattavat sijoittua maata kiertävälle radalle myös kolmosilla, joille tarjotaan poweria vain kilowatin verran.

Isossa setissä soivat ainakin Avantgarden Triot. Esillepano on varsin kompakti, esimerkiksi soolopiano ei liioittele ollenkaan. Pienet toistuvat pienesti ja isot isosti.

Setitys on myös tarkkaan harkittu ja kohtuullisen kompromissiton. Etupäässä Linniä, AVM:ää ja Bergmannia vinyylipuolella. Isoon settiin saattaa tulla vielä täydennystä, tämä motivaattoriksi seurata aihetta vielä ennen helatorstaita!

Anvantgarde Trio G3 ITRON

Boijsit soivat Bryston-setissä. Kohtuuhintaiset kaiuttimet on paritettu huippusettiin. Tässä kokonaisuudessa myös kaapelointi on kunnossa Väli- ja kaiutinjohtojen eroja on tässä helppo demonstroida. Äänilähteenä toimii Brystonin striimeri tiedostojen ja Qobuzin kanssa.

Myös vinyylihuoltamo on käytettävissä. Messuaikana ei ehdi oikaisuhommiin. mutta demagnetointi ja pesut ovat lyhyempiä rykäisyjä. Onhan tuo Clearaudion Double Matrix Professional Sonic (komeahko nimi) uskomattoman haliuttava, joskin hintava, levypesuri.

Vaikka laitekattaus on poikkeuksellinen, pääosassa on kuitenkin musiikki. Tarjolla on esim. Kaupallisen Erkin jukeboksi. Tämä tarkoittaa sitä, että jotain levyä/biisiä toivotaan ja soitan jonkun toisen! Tämä vaikuttaa aika ikävältä, mutta juttu oikeasti toimii. Näin päästään tutustumaan uuteen musiikkiin ja keskustelemaan tuntemuksista ja tulkinnoista.

Myös tarjoiluun on satsattu. Erityisesti toivoisin pitkänmatkalaisen saapuvan paikalle, onhan vaikkapa Suomussalmelta matka lyhyempi Logomoon kuin Baijeriin.

Jaa artikkeli:

Vastaa

Kuulokepohdintaa

Voin avoimesti tunnustaa, etten ole koskaan saanut oikein otetta kuulokekuunteluun. Hyllyssä on aika ajoin ollut laadukkaitakin...

Kaupallisesta Erkistä kalustemyyjä?

Ei kai nyt sentään. Mutta Creaktivin laitealustat ovat toistaiseksi jääneet kokeilukotehinsa. Itse ainakin tykkään niistä kuin...

Suutarin lapsen kenkien twiikkausta

Omassa setissäni kaikkien johtojen alla on Furutechin NCF Booster Signalit. Vastaavasti jokaisen laitteen (paitsi yhden) ahterissa...

Kaapelifilosofiaa

Olen kovasti tehnyt työtä laadukkaiden kaapelien myymiseksi. Tosin se todellinen tavoite on ollut saada asian harrastajat...

Magneplanarien alusasut

Iso osa esittely-Magneplanarien ilmiasua ovat nuo ovaalit ja läpinäkyvät akryylijalat. Niissä oli jonkin aikaa suojapaperit pohjassa,...